Pedram får uppskov

18-årige iraniern Pedram Abdollah Zadeh och hans familj har fått sin avvisning uppskjuten. Sent igår beviljade Utlänningsnämnden familjens tredje ansökan om att stoppa avvisningen. Nu ska Utlänningsnämnden ta ställning till om familjen kan få uppehållstillstånd.
Familjen Zadeh kom till Sverige för två och ett halvt år sedan efter att dom utpekats som regimkritiker i Iran. Under sin tid i Sverige har Pedram lärt sig svenska och läser på Kavelbrogymnasiet i Skövde. Under den långa väntan på besked om uppehållstillstånd har mamman i familjen blivit mycket sjuk och det var till sist det som fick Utlänningsnämnden att stoppa avvisningen. Familjens advokat Lars Gagnér säger att ett beslut om inhibition pekar på att familjens troligtvis kan komma att få uppehållstillstånd. Men samtidigt vill han varna för att inte ta ut någon seger i förskott. När den nya ansökan om uppehållstillstånd är behandlad är svårt att säga. Det brukar ta några veckor men kan också dröja månader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista