Guldmedaljören Petra Dydiszko, Skövde Taekwondo. Foto: Torbjörn Nilsson SR Skaraborg.
TAEKWONDO

Två taekwondo-guld till Skaraborg

Det blev två guld till Skaraborg vid helgens taekwondotävling - den tionde upplagan av Viking Cup - som avgjordes i Skövde.

De två guldmedaljörerna från Skövde taekwondo, Petra Dydiszko och Jimmi Lejenblad, tyckte själva att de gjorde bra matcher vid helgens tävling. 

– Jag känner själv att jag utvecklats väldigt mycket det sista året. Det är en stor skillnad från förra året, säger Jimmi Lejenblad.

300 deltagare från 14 länder möttes i Arena Skövde för tionde året i rad. Förutom Jimmi Lejenblads guld kan Skaraborg glädjas åt Petra Dydiszkos fina insats, som resulterade i en medalj av den ädlaste valören.

– Det var extra roligt att jag fick besegra regerande Europamästarinnan här på hemmaplan. Så det var riktiga glädjeskutt i går!, säger hon.

Skövde blev bästa svenska klubb. Men fler skaraborgare presterade bra i helgen. Jimmi Lidén från Mariestads taekwondoklubb gjorde sin första tävling som senior och knep två medaljer: ett silver och ett brons.

Han tyckte att tävlingen var en härlig upplevelse.
– När man bor här tänker man ju inte på att det här är ett av de större evenemangen i EU, så det är jättehäftigt faktiskt!

Torbjörn Nilsson
torbjorn.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".