Hårda sparkrav drabbar F7

Kortare värnpliktstid. Skjutförbud för all tyngre ammunition. Användandet av fordon, flygplan och fartyg går ner på sparlåga. Det blir konsekvenserna av försvarets sparkrav på 450 miljoner kronor. Alla större militärövningar kommer också att ställas in. Samtliga förband och regementen i Skaraborg kommer att märka av besparingarna.
Vid F 7 i Såtenäs, där två divisioner JAS 39 Gripen och åtta tunga transportplan av typen Herkules har sin bas, finns i dag inga marginaler i verksamheten. De besparingar som försvaret aviserade på fredagen kommer därför att få konsekvenser för de 800 anställda och 400 värnpliktiga. Exakt vilka konsekvenserna blir kommer man att redogöra för på måndag. Det är i nuläget oklart om P4 och T2 i Skövde drabbas på något särskilt sätt, konsekvenserna för K3 i Karlsborg var inte heller kända under eftermiddagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".