Lars Schmidt är inte oroad.
Skara

Advokat tillbakavisar kommunens kritik

Advokat Lars Schmidt från Skara har inte talat osanning om kommunen i tvisten som gäller alkoholtillståndet för en krog. Han är säker på att Advokatsamfundet kommer att fria honom när kommunens anmälan behandlas.

Advokaten Lars Schmidt från Skara har anmälts till Advokatsamfundet av Skaras socialchef Lena Bjugård Bränfeldt, som anser att han har varit osaklig när han fört talan för en Skarakrog som kommunen beslutat att dra in serveringstillståndet för.
Men den här anmälan är inget som Lars Schmidt känner sig oroad av.

– Jag skulle ha varit oroad om det hade varit domstolen som hade anmält mig, säger han. Nu är det en motpart, en kommun som talar i egen sak

”Inga felaktigheter”
Lars Schmidt anser sig inte ha farit med osanning om kommunen i den tvist som varit om serveringstillståndet för en sportbar i Skara.

– Lena Bjugård Bränfeldt lägger ord i min mun som jag inte har uttalat. I mina skrivelser finns inga felaktigheter, allt bygger på fakta.

Aldrig fällts av förbundet
Det har vid några tillfällen tidigare hänt att Lars Scmidt har anmälts av en motpart, som han då menar har varit missnöjd med utgången av ett mål. Men han säger sig aldrig ha blivit fälld av Advokatsamfundet.

– Det har alltid slutat med att Advokatsamfundet har avskrivit utredningen utan åtgärd, säger Lars Schmidt.

Läs också:

Tomas Ek
tomas.ek@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".