Båttrafik från Karlsborg drabbad av konkurs

Det rederi som kört snabb-katamaranen mellan Karlsborg och Motala i sommar har gått i konkurs. Totalt har 1 600 personer rest på sträckan, men det har inte räckt till. Rederiet Thor, som svarat för den nystartade båttrafiken, har hamnat på obestånd.
Konkursförvaltaren Peter Bengtsson uppger att skulden uppgår till en miljon kronor. Det är i nuläget för tidigt att säga om Svenska turistrådet och Göta kanalbolaget får tillbala de pengar de satsat i båtprojektet, som skulle ökat cykelturismen längs Göta kanal. Däremot har det gått bättre för den andra nya båtlinjen, som trafikerat Vättern i sommar. Mellan Hjo och Gränna har m/s Wadstena kört turer i fem veckor. Enligt Hjo kommun, som står bakom satsningen, så har trafiken gett ett litet överskott i kassan. Därför blir det troligen båtturer även nästa sommar mellan Hjo och Gränna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".