Skara

Viktors förlorar serveringstillstånd

Det var rätt av Skara kommun att dra in alkoholtillståndet för krogen Viktors i Skara. Det har kammarrätten nu beslutat, och därmed blir krogen nu återigen av med sin rätt att servera alkohol.

– Det här känns klart bra. Jag har hela tiden trott att vi skulle få rätt, säger Lena Bjugård Bränfeldt, chef för omsorgsförvaltningen i Skara.

Det är mer än ett år sedan som kommunen beslutade dra in serveringstillståndet, efter att krogen serverat sprit efter stängningsdags, inte haft tillräckligt utbud av mat och inte ens ett godkänt kök.

Men Länsrätten gav tillbaka krogen alkoholtillståndet och utdelade en varning till ägarna.

Nu har kammarrätten behandlat frågan, och ger Skara kommun rätt. Bolagets skötsel och bokföring visar på stora brister, och eftersom restaurangen dessutom numera är stängd, så är det svårt att se att ägarna har tänkt sig en förbättring inför framtiden. Erik Kvarndal, ordförande i socialnämnden, var lättad efter kammarrättens dom.

– Ibland får vi höra att vi torrlägger Skara. Nu har vi fått papper på att vi gjort rätt, säger han.

Men meningskiljaktigheterna tar inte stopp med kammarrättens dom. Krogen Viktors advokat Lars Sckidt menar att domen ska överklagas.

– I och med att kammarrätten använt uppgifter som inte kommunen använt, så kommer vi att överklaga. Andra krogar har inte fått samma bedömning, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".