En man omkom när trävillan i Valtorp brann ner. Foto: Marie Schnell Forkman

Många bostadsbränder i påsk

Det har varit många bränder runtom i Skaraborg i påsk. Flera hus har brunnit ner till grunden, och en person har omkommit i en villabrand. Sedan i fredags har det brunnit i fem bostäder i Skaraborg, och bränderna har krävt ett dödsoffer.

En man i 60-årsåldern omkom när en trävilla i Valtorp utanför Falköping brann ner till grunden natten till påskafton. Vad som orsakade branden är inte helt klarlagt, men enligt polisens tekniker startade den i ett hörn av köket, och det finns ingen misstanke om brott.

Personen som påträffades död är ännu inte identifierad, men det rör sig sannolikt om mannen som bodde i huset.

På långfredagen totalförstördes en lägenhet i Södra Ryd i Skövde i en brand. Där har polisen inte inlett den tekniska undersökningen ännu, men rubricerar det tills vidare som allmänfarlig vårdslöshet.

Vid lunchtid samma dag brann det i en villa vid Öboängen utanför Lidköping.

Tidigt på påskaftons morgon brann en villa ner i Trökörna utanför Grästorp. Den äldre man som bodde i huset hann precis ta sig ut innan hela huset var övertänt.

Inatt brann ännu en villa ner till grunden i Vättlösa utanför Götene. Ingen var hemma i huset, som totalförstördes.

Orsakerna till de olika bränderna är ännu inte klarlagda, eftersom det inte har genomförts några tekniska undersökningar under helgen, förutom vid dödsbranden i Valtorp.

Leif Rundlöv, chef för tekniska roteln i Skövde, säger att man nu måste prioritera bland den senaste veckans alla bränder.

Först kommer det att göras en teknisk undersökning efter branden på slakteriet i Ottravad utanför Tidaholm för en vecka sedan, där 200 grisar brann inne.

Den påbörjas eventuellt imorgon. Efter det kan de senaste dagarnas brandplatser undersökas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".