FOTBOLL

Falköpings KIK laddar inför ny säsong

På lördag är det äntligen dags för premiär i damernas söderetta i fotboll. Falköpings KIK, som förra säsongen slutade trea i serien, styrs i år av ett nygammalt ansikte – Thomas Westerberg.

Westerberg har varit med i föreningen ända sen 1994, förra säsongen var han assisterande tränare men i år tar över en ung och utvecklingsbar trupp som blandet och gett på försäsongen.

– Försäsongen har varit väldigt upp och ner. Det blir så när man har unga spelare och man försöker få in nya influenser men jag tror att det kan bli ett roligt år, säger Westerberg.

Tog över efter Engström
Thomas Westerberg fick ta över huvudansvaret i klubben efter att fjolårets tränare Christer Engström återvänt till sin gamla klubb Mallbacken. Men att Westerberg nu får styra på egen hand, kommer inte att medföra några större förändringar.

– Det är inte så stor skillnad. Christer var väldigt bra att jobba med så jag har tagit med mig en del av det han jobbade med.

Har tappat Fellbrandt
Inför säsongen har FKIK tappat sin kanske allra viktigste spelare – målvakten Nina Fellbrandt, som tagit kliviet till allsvenska KIF Örebro. Annars är det positivare tongångar i laget än det var för ett år sen då fjolårets vårsäsong var kantad av skador.

– I fjol hade vi flera långtidsskadade men alla är tillbaka i laget igen, säger Westerberg.

Krantz är tillbaka
En spelare som är tillbaka är anfallaren Sandra Krantz, som missade stora delar av fjolårssäsongen på grund av en meniskskada.

– Läkaren som opererade mig sa inte att jag till hundra procent skulle kunna fortsätta spela men jag gav mig inte. Jag kämpade vidare och nu känns det bättre än någonsin, säger hon.

Torbjörn Nilsson
torbjörn.nilsson@sr.se