FOTBOLL

Gauthiod har tränat målgester

För Grästorpsklubben IK Gauthiod blir årets säsongen en prövning. Ska det unga laget som tappat båda sina målvakter och sin mittfältsdynamo följa upp fjolårets succésäsong där laget blev femma i serien? I så fall krävs det mål framåt. Och Erika Dahlberg, erkänner glatt att hon övat på sina målgester. – Ja, faktiskt. Fast vi har en för hela laget när vi går ihop i en ring. Vi säger ett visst ord, skrattar Dahlberg.

Nye tränaren Christer Larsson, som till vardags är lärare vid fotbollsgymnasiet i Trollhättan, ser fram emot årets säsong.

– Det blir ett aggressivare och ett bättre tränat lag och det kommer krävas i seriespelet, säger han.

Har tappat viktig trio
Men Gauthiod är ett lag som tappat en viktig trio inför säsongen – målvakten Malin Andersson valde att sluta blott 24 år gammal på grund av bristande motivation, Emelie Sandsjö valde spel i seriekonkurrenten Falköpings KIK och mittfältsdynamon Anna Ahlstrand ville återigen pröva sina vingar i allsvenska Kopparbergs/Göteborgs FC.

– Självklart är det stora avbräck. Men min uppgift är att göra spelarna tio procent bättre för att hämta hem de förlusterna på det, säger tränaren Christer Larsson.

Ung trupp
Gauthiod har i år en ung och oerfaren trupp där medelåldern ligger på blott 21 år. Men trots det tycker Erika Dahlberg att sammanhållningen och lagkänslan är bättre än tidigare.

– Man känner att vi alla är i samma ålder och sammanhållningen är bättre, säger hon.

Torbjörn Nilsson
torbjörn.nilsson@sr.se