En brandman på det eldhärjade taket efter branden i Södra Ryd igår. Foto: Mikael Ryder / Räddningstjänsten Östra Skaraborg.
Skövde

Slarv kan ha orsakat storbrand

Idag ska polisens tekniker genomföra en teknisk undersökning av det flerfamiljshus i Södra Ryd i Skövde som brann igår. En polisanmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Polisen vill inte spekulera om brandorsaken innan den tekniska undersökningen är genomförd, men utesluter mordbrand, eftersom branden har börjat inne i ett rum i en av lägenheterna.

Branden startade på förmiddagen på tredje våningen och spred sig till vinden. 18 lägenheter evakuerades, men det var ingen person som kom till skada.

På bottenvåningen i det brunna huset bor Yvonne Larsson, som fick sova på annat håll i natt.

– Jag hade väldigt svårt att sova i går kväll. Tankarna vandrade runt och jag såg bilder i huvudet. Så undrade jag om det skulle blossa upp igen, säger Yvonne Larsson dagen efter branden.

Hon säger att alla i huset känt sig oroliga efter branden, speciellt de på översta våningen. En del har även fått panikångest.

– Min lägenhet har klarat sig bra men min son har fått sot på sitt golv. Terassen ser också för jäklig ut med plåt och sotflagor, berättar Yvonne Larsson.

Inatt har räddningstjänsten haft två personer på plats för efterbevakning, men branden har inte blossat upp igen under natten.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".