Tibroanställda hjältar - förhindrade storbrand

Två anställda på Lastbilscentralen i Tibro blev hjältar i förmiddags när de förhindrade en hotande storbrand vid företagets terminal, där upp till femtontusen kubikmeter möbler lagras. - Vi fick se till och skydda så branden inte kom in i byggnaden. Då hade inte mycket gått att rädda, berättar Per Hagbom, en av de två anställda på Lastbilscentralen.
Det var två lastbilssläp som fattade eld vid Lastbilscentralen vid nio-tiden. Branden svedde fasaden till terminalbyggnaden, men möblerna inuti byggnaden klarade sig med lätta rökskador. Så fort larmet gick sprang de båda anställda dit med brandsläckare och lyckades genom att krossa fönsterrutor och spruta in skum i lastbilssläpen att hålla elden på avstånd. Tack vare de båda anställdas rådiga ingripande hann branden aldrig sprida sig i terminalen. - Hade de inte ingripit hade det brunnit ner alltihop, säger Hans Hjälmström, chef för terminalen. Ingen människa skadades vid branden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".