Rekordmånga utländska studenter i Skövde

Antalet utländska studenter på Högskolan i Skövde är rekordmånga i höst. Under höstterminen kommer 100 utbytesstudenter att läsa i Skövde - en ökning med 47 procent jämfört med förra året. - Vi tror att vi har många bra kurser på engelska, förklarar Elizabeth Özdemir, som är utbytesansvarig på Högskolan i Skövde.
Det ökade utbudet av kurser på andra språk än svenska tros vara en bidragande orsak till de rekordmånga utbytesstudenterna. I dag finns 120 kurser där föreläsningarna sker på engelska. Det finns också kurser på spanska, franska och tyska. Studenterna under den påbörjade höstterminen kommer från 16 länder. De representerar 42 så kallade partner-universitet till Högskolan i Skövde. De populäraste utbildningarna är ekonomi, marknadsföring, nationalekonomi, data och språk. - Många söker sig till Sverige för att de tycker att nivån på engelskan är väldigt bra här, säger Elizabeth Özdemir.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".