Kan denna stadsmiljö locka kräsna stockholmare att vilja flytta till Töreboda?
Töreboda

Fler stockholmare ska lockas flytta

Än en gång försöker Töreboda kommun tillsammans med fastighetsmäklare att locka fler invånare till kommunen.

Genom att visa upp vad Töreboda har att erbjuda storstadsborna i form av vacker natur och biilliga hus, så hoppas kommunen locka dem att flytta till småstan.

– Det är tionde året i rad vi är i Stockholm. Vi visar de fastigheter som finns till salu och de fantastiskt intressanta priserna för stockholmarna. Givetvis berättar vi om vår fina Göta kanal, säger fastighetsmäklare Anders Larsson i Töreboda.

Det är i affärsbanken Swedbanks lokaler på Regeringsgatan i centrala Stockholm som Töreboda kommun visar upp sig.
Fastighetspriserna på Västgötaslätten chockar många.

– Jag hade inne en dam som trodde det var kontantinsatsen som var det pris som stod angivet för huset. Hon trodde inte det var sant när hon förstod vad priset var, säger Anders Larsson.

För stockholmare som pendlar mellan en och två timmar så är det intressant att få veta att det ”bara” tar en timma och 40 minuter med X2000 mellan Töreboda och Stockholm.

– Här kan vi erbjuda dom att sitta kvar på samma plats på tåget och ha samma pendlingstid. Det väcker tanken hos en del, berättar Anders Larsson.

Margareta Lilja
margareta.lilja@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".