95 jobb hotade i Karlsborg

Vikande beställningar från försvarsmakten gör nu att Försvarets Materielverk (FMV), i Karlsborg hotas av nedläggning. - Jag vill inte spekulera i hur stora riskerna är idag, men man måste vara klar över att en nedläggning kan bli aktuell, säger FMV:s pressansvarige Ulf Lindström.
Under de senaste åren har provningsverksamhet av det slag som FMV sysslarmed i Karlsborg kostat för mycket pengar. Beställningarna har varit för få för att täcka verksamheten, och antas inte öka de närmaste åren. Därför vill nu FMV utreda vad det skulle leda till att lägga ned verksamheten i Karlsborg. På Försvarets Materielverk i Karlsborg arbetar idag cirka 95 personer. Vad som kommer att hända med dem om en avveckling blir aktuell är ännu oklart. -Det är en av de bitar som vi måste titta på. Omhändertagandet av personal är ju centralt i det här fallet. Men det är för tidigt att säga vad som kan komma att hända med personalen om en nedläggning blir aktuell, säger Ulf Lindström. Arbetsgruppens utredning skall överlämnas till styrelsen för FMV. De förväntas fatta beslut i frågan någon gång i mitten av februari 2002.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".