Skövde

Kommunen sponsrar shoppinghelg

Skövde kommun borde inte vara med och betala helgens shoppingjippo i Skövde, kallat Shoppinghelg i Skövde. Det menar Vänsterpartiets gruppledare Morgan Sjögren

I morgon är det stor shoppinghelg i Skövde. En helg som inte bara butikerna utan också Skövde kommun står bakom. Kommunen bidrar med 100 000 kronor till marknadsföringen av shoppinghelgen, vilket har fått Vänsterpartiets gruppledare Morgan Sjögren att reagera.

– Visst är handeln bra för Skövde men butikerna borde själva kunna klara av marknadsföringen utan kommunens hjälp.

Men det är inte bara pengarna som fått Morgan Sjögren att fundera över om det är lämpligt med att kommunen nu ordnar en shoppinghelg.

– Jag arbetar på Volvo. Jag har 205 kamrater som fått besked om att de måste lämna sitt jobb. Folk vet inte ens om de kan behålla sina hus och att då få uppmaningen att shoppa loss rimmar lite illa, säger Morgan Sjögren.

Han får medhåll av en del skövdebor men långt ifrån alla.

– Jag tycker att det är bra att det händer något, även om jag förstår att man kan tycka att pengarna borde kunna användas till annat, säger en okänd man.

– Det är nu det behövs för att muntra upp folk lite grann, säger Hans Phil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".