Mats Andersson och Svante Andersson tvekar om fortsatt satsning. (Foto: Linnéa Frimodig.
Vara

Beslut om hästarenan i kväll?

Ikväll är det dags för politikerna att rösta om Vara horse arena. Detta efter att politikerna valde att återremittera ärendet förra fullmäktige. Om det inte blir beslut i kväll så är de fyra privata finansiärerna tveksamma till att fortsätta satsa.

– Allt bygger ju kring en tidsplan och blir det förskjutet missar vi flera viktiga evenemang som är planerade framöver bland annat SM 2011, säger två av finansiärerna Mats Andersson och Svante Andersson.

Kommunfullmäktige valde senast att skjuta upp beslutet om Vara horse arena då det fanns ledamöter som tyckte att köpekontraktet för marken där arenan planera, innehöll oklarheter.

Hälften av ledamöterna röstade då för en återremiss.

Tappar trovärdighet
Nu har ett nytt underlag tagits fram som politikerna ska ta ställning till ikväll, men Svante Andersson menar att projektet tappar i trovärdighet medan politikerna funderar.

– Nu har projektet funnits med i flera år på mässor och andra arrangemang så jag tror att trovärdigheten får sig en knäck om det inte blir någon beslut nu.

De fyra företagarna från Vara kommun vill satsa över 400 miljoner kronor på arenan, men inte utan kommunens stöd, säger Mats Andersson.

– Intresset svalnar både från vår sida och många andras. Vi kan tänka oss att dra oss ur, säger Mats Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".