Julia Wallgren och Tilda Hallerström. Foto: Marie Schnell Forkman / SR Skaraborg
Gullspång

Gallernäsets skola läggs ner

Uppdaterad 14:42
Gallernäsets skola i Otterbäcken läggs ner. Det beslutade Gullspångs kommunfullmäktige igår. De 34 eleverna kommer att flyttas till Gullstensskolan i Gullspång till hösten.

Att skolan läggs ner är en kombination av kommunens dåliga ekonomi och det låga antalet elever på skolan.
Tilda Hallerström och Julia Wallgren är två av skolans 34 elever, som i dag fick beskedet att skolan lägger ner till hösten.

– Vi fick veta det på morgonen när vi åt frukt, det är bra att det blev beslutat. Men det är tråkigt att skolan kommer läggas ner, men det kommer i alla fall bli kul att träffa nya kompisar och göra massor annat roligt, säger Tilda Hallerström och Julia Wallgren.

Flyttar till hösten
Redan för en månad sen kom beskedet att årskurs fyra till sex flyttar till Gullstensskolan i höst, och igår kväll fattades kommunfullmäktige beslutet att även skolans yngre elever måste flytta till hösten.

Rektor Lisbet Ericsson tycker att det är skönt att det har kommit ett definitivt beslut, även om det är tråkigt att skolan inte kan vara kvar.

– Det känns svårt för det är en fin skola men vi har inte haft något val eftersom det är så få elever som går här. 
Även om det är jobbigt med en förändring så känns det skönt att beslut nu är taget, säger Lisbet Ericsson.

Marie Schnell Forkman
marie.schnell-forkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".