Föräldrar i Vara kräver säkrare skolskjutsar

Säkrare skolbussar och hållplatser för skolbarnen. Det kräver föräldrarna i Vara i en enkätundersökning bland eleverna och föräldrarna om kommunens skolskjutsar. - Jag tycker inte E20 är en lämplig busshållplats för mina barn, säger Katarina Karlsson från Jung.
Hon var en av ett 40-tal föräldrar, som i går kväll deltog i ett stort informationsmöte i Vara om skolskjutsarna i kommunen. Med på mötet var också politiker och busschaufförer. Inte minst vintertid oroas Katarina Karlsson över mörker och stora snövallar längs E20, som tvingar barnen att gå ut i vägbanan. Hon kräver nu säkra busshållplatser. - Politikerna har lovat att se över det här, säger hon efter mötet i går kväll. För att öka säkerheten i skolbussarna vill Katarina Karlsson, att säkerhetsbälten införs i alla. Hon vill också att barnen inte ska behöva gå på några stora vägar till och från busshållplatsen. Eleverna själva har i enkäten svarat, att de bryr sig mest om vad som händer inne i skolbussarna. - De tänker inte så mycket på trafiksäkerheten, säger Lars-Åke Svantesson, som arbetat med enkäten om skolskjutsarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".