E 20 ska bli motorväg med hjälp av vägtullar

Företagarna i Skaraborg ger inte upp tanken på att bygga ut E 20 till motorväg. Nu ska utbyggnaden finansieras med så kallade vägtullar. - Hela Europa har ju systemet med vägtullar, förklarar Peter Jorméus, som är ordförande för Företagarna i Skaraborg.
Tidigare i veckan uppvaktade Peter Jorméus och andra företagare från Skaraborg regionpolitikern Kent Johansson (c) från Skara. - Han sa inte emot vår idé utan tyckte den lät intressant, säger Peter Jorméus. Idén om vägtullar för de bilister som kör på E 20 genom Skaraborg har förankrats hos andra företagare runt om i Skaraborg. - Vi betalar redan världens högsta skatter, men det här är egentligen inte märkligare än att vi också tar ut parkeringsavgifter, förklarar Peter Jorméus. Han anser att politikerna har misslyckats med att hålla vägnätet intakt. - Det finns ju inte ens pengar till att rusta upp vägarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".