Sossarna tog makten från moderaterna i Mullsjö

Den borgerliga gruppen var för att Lars Samuelsson skulle efterträda avgående Åke Lindstedt som kommunalråd i Mullsjö. Men istället röstade kommunfullmäktige i går kväll oväntat fram socialdemokraten Anja Berglund, som nytt kommunalråd. - Jag är oerhört förvånad. Hade inte räknat med den här utgången, säger Anja Berglund.
Inför fullmäktige i går kväll var de borgerliga partierna rörande överens om föra fram och rösta för Lars Samuelsson (m), som kommunalrådskandidat. Men plötsligt dök två nya kandidater oväntat upp på scenen. Partiet Mullsjös framtid ville ha miljöpartisten Bertil Engström som kommunalråd, och socialdemokraterna ville ha Anja Berglund. I omröstningen segrade Anja Berglund med 18 röster mot 15 för Lars Samuelsson, som nu blir förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Två blankröster fanns. - Hon måste ha med sig de övriga partierna. Det blir besvärligt, säger en besviken Lars Samuelsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".