Fotboll

Gauthiod kryssade i hemmapremiären

Det blev 1-1 och en poäng till Gauthiod mot det tippade topplaget Linköping/Kenty när lagen drabbade samman på ett soligt Lunnevi IP. Gauthiods mål kom på straff i den första halvleken genom Irena Bliznac.

Solen sken från en nästan klarblå himmel och Lunnevis gräsmatta såg inbjudande grön ut när Gauthiods hemmapremiär skulle äga rum. På andra sidan stod Linköping som inför säsongen tippades komma bland dom fyra i toppen.

Gauthiod var pressade
Det var också gästerna som dominerade matchbilden inledningsvis genom farliga passningar som nådde anfallaren Ida Brännström som var riktigt nära att ge gästerna ledningen i den femte matchminuten, men hennes lobb gick över hemmalagets målvakt Elin Govik som var bra matchen igenom då hon hade mycket att göra.
Gauthiod fick mest sikta in sig på kontringsfotboll då laget hade svårt att hålla i bollen och Erika Dahlberg fick ensam jaga på topp. Hon hade ett par halvchanser i första halvlek men det var gästerna som kunde ta ledningen på nick av Petronella Ekroth.

Omdiskuterad straff
Då såg Gauthiod ut att få det riktigt tufft men bara fem minuter senare blåste domaren Sandra Fogelberg straff efter att hemmalagets Lynn Karlsson fått en knuff i ryggen. Irena Bliznac var säkerheten själv från straffpunkten och 1-1 var resultatet lagen tog med sig in i omklädningsrummet i halvtid.
Andra halvlek blev den första lik där gästerna fortsatte trycka på genom stort bollinnehav men Gauthiod försvarade sig bra och kunde då och då komma till avslut. Bäst chans för hemmalaget efter paus hade Erika Dahlberg då hon kom fri med gästernas målvakt men kylan i avslutet saknades helt.
Matchen slutade 1-1 och Gauthiod kan nu få lite arbetsro efter storförlusten i premiären borta mot Vittsjö. Om en vecka väntar Eskilstuna på hemmaplan för Grästorpstjejerna.

Matchfakta:

Gauthiod-Linköping/Kenty 1-1 (1-1)

Gauthiod: Irena Bliznac.
Linköping/Kenty: Petronella Ekroth.

Publik: 225.