Hårdare tag mot de som skräpar ner i Skövde

För att få bort allt otillåtet avfall på återvinningsstationerna runt om i Skövde, så hotar de så kallade sopspionerna nu med hårdare tag. - Nu har vi kommit in i skedet när vi lämnar in anmälningar mot den som skräpar ner, berättar regionchefen Torsten Bill på Förpackningsinsamlingen.
Hittills har sopspionerna använt den mjuka linjen vad gäller att komma till rätta med nedskräpningen vid återvinningsstationerna. Men nu är det hårda tag som gäller mot den eller de, som slänger otillåtet avfall på stationerna. Straffet är böter på ett par tusen kronor. En person har hittills befunnits skyldig till att ha dumpat otillåtet avfall på en återvinningsstation, medan två fall är under utredning. Torsten Bill anser att det bara är tuffa tag som bitar mot sopsyndarna. - Vi kan ju inte komma tillrätta med problemen, utan vi måste företa oss nånting, säger Torsten Bill.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".