Ohly på EU-valsturné i Skaraborg

Med drygt en månad kvar till EU-parlamentsvalet som hålls i Sverige den 7 juni, har Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly gett sig ut på valturné.

I dag besökte Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly vuxenutbildningen i Skövde för att prata med eleverna där om valet.

– Vi lever i en demokrati, vi måste se till att den funkar genom att vara med i den, säger Alexandra Leinonen, en av eleverna som lyssnade och ställde frågor.

Salen inne i vuxenutbildningens lokaler var full av elever när Lars Ohly berättade om vilka frågor som Vänsterpartiet tänker driva i EU.

Han pratade om partiets vilja att nu kämpa för ett miljövänligare och mer jämställt EU. När eleverna fick chansen att ställa frågor kom samhällskrisen, fildelning och jordbruket upp.

Vänsterpartiet är det enda partiet som besökt Vuxenutbildningen i Skövde inför EU-valet, inget annat parti har anmält att de vill komma berättar rektorn. Lars Ohly håller med om att valet inte fått så stor uppmärksamhet.’

– Tyvärr är det här det glömda valet. Både när det gäller vad som sker och varför, men också vilka som ställer upp för att bli valda, säger han.

Enligt Ohly beror tystnaden till stor del på att resurserna inte finns för en massiv valkampanj, och att man sparar på krutet till det kommande riksdagsvalet.

– Vi har inte så mycket pengar att lägga på några valrörelser, och vi behöver också pengar till den viktiga valrörelsen nationellt nästa år, säger han.