Länsteatern räddad

Efter fyra års tveksamhet kring framtiden för Länsteatern i Skaraborg och musikteaterverksamheten har det nu blivit en lösning. Statens kulturråd har beslutat att avsätta pengar för ett samarbete mellan GöteborgsOperan och Länsteatern i Skaraborg.
Västra Götalandsregionen satsar 4 miljoner, och Statens kulturråd 2 miljoner kronor. - Det är fantastiskt! säger en lycklig Hans Berndtsson, chef för Länsteatern, till SR Skaraborg strax efter beskedet. Berndtsson beskriver de fyra åren som en berg och dalbana på Gröna Lund, fast inte fullt så rolig. Samarbetet innebär att sex stycken musikteater-produktioner kommer att sättas upp varje år i Västra Götaland. -Detta är en gemensam dröm om en gemensam musikteater i hela Västra Götaland som går i uppfyllelse, säger Hans Berndtsson. Om Länsteatern inte hade fått pengarna av Statens kulturråd så hade den teatern troligen lagts ner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista