Vara på väg snuva Linusson på omstritt väveri

Vara kommun tar en viktig delseger i kampen mot Curt Linusson och hans organisation Nationalsocialistisk front om rätten till ett nedlagt väveri utanför Tråvad på Varaslätten. Det är Länsstyrelsen, som i sitt svar till regeringen, tillstyrker att kommunen ska få utnyttja sin förköpsrätt.
Nazistsympatisören Curt Linusson från Järpås utanför Lidköping köpte väveriet av ett dödsbo. Motiveringen var att det skulle användas till bilverkstad. Men det verkliga syftet visade sig vara att skaffa en kursgård för organisationen Nationalsocialistisk front. Vara kommun utnyttjade sin förköpsrätt varpå Linusson överklagade. Nu har Länsstyrelsen yttrat sig till kommunens förmån, men det är regeringen (näringsdepartementet) som har det slutliga avgörandet. Kommunen säger att den vill göra om det nedlagda väveriet i Tråvad till ett boende för psykiskt funktionshindrade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".