Ökat förtroende för svenskt - men importen ökar

Svenskt kött har ett fortsatt högt förtroende hos konsumenterna - trots alla salmonellalarm senaste året. Det visar nya siffror från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Men ändå fortsätter andelen importerat kött att öka. - Konsumenterna kanske inte vet vad de köper, säger Caroline Trapp, som är LRF:s ordförande.
Flera uppmärksammade utbrott av salmonella har skett under året som gått. Men LRF:s undersökning visar att 87 procent av det svenska folket har ett fortsatt stort förtroende för det svenska köttet. Det är en ökning med fyra procent sedan förra året. Men det märks inte mycket på försäljningen av svenskt kött. Det är importen från bland annat Danmark som ökar sin andel av köttätandet. - Priset kan vara så viktigt att de väljer bort den högre säkerheten med svenskt kött. Mycket importerat kött säljs också via restaurangerna. Där frågar vi inte som i butikerna varifrån köttet kommer, säger Caroline Trapp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".