Måste söka nytt bygglov för moské i Skövde

Den muslimska föreningen i Skövde måste söka ett nytt bygglov för moskébygget i Södra Ryd. Byggnadsnämnden i Skövde kommun anser inte att bygget kommit igång tillräckligt snabbt.
Bygglovschefen Sven-Åke Sonesson på Skövde kommun har i dag inspekterat den tomt i Södra Ryd, där det är tänkt att den nya moskén ska byggas. Han konstaterar att bygget inte kommit igång, trots att bygglovet gavs för över två år sedan. Nu måste muslimska föreningen söka nytt bygglov. Fördröjningen av moskébygget beror på, att den muslimska föreningen har haft problem att samla ihop tillräckligt med pengar. Enligt föreningens ordförande Yüksel Peker är planerna nu, att försöka minska byggkostnaden - från ursprungligen 20 miljoner till runt 12 miljoner kronor. Föreningen hoppas fortfarande att få huvuddelen av pengarna från någon av stiftelserna i arabvärlden. Det gäller de som är specialiserade på att ge pengar till moskébyggen i länder där islam är en minoritetsreligion.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".