Misstänks ha vållat barns död i Varatrakten

I somras dog ett barn sedan det lämnats ensam i en varm bil. Tidigare i veckan anhölls en anhörig vårdnadshavare misstänkt för att ha vållat barnets död. Enligt tidningsuppgifter är det pappan till barnet som är misstänkt, och händelsen ska ha inträffat i Varatrakten. - Vi håller på att kartlägga händelseförloppet, säger Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skaraborg.
Det var för drygt en månad sen som den tragiska händelsen inträffade. Det handlar om ett barn på 1,5 år som alltså lämnades ensam i en mycket varm bil. Barnet var livlöst när föräldrarna efter en stund skulle hämta in det, och på sjukhuset kunde man bara konstatera att det lilla barnet hade avlidit. Från början fanns inga brottsmisstankar, men efter hand ledde polisens utredning till att man alltså anhöll en anhörig i tisdags, misstänkt för vållande till annans död. Den anhörige släpptes på fri fot i går, men brottsmisstankarna kvarstår. Enligt polisen återstår en del utredningsarbete innan det är klart om nån ska åtalas eller inte. Bland annat ska det utredas om värmen kan ha orsakat barnets död.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".