Falköping

Ny terminal kan ge hundratals nya jobb

Ytterligare en terminal för omlastning av tungt gods från lastbil till tåg kommer att byggas i Falköping, något som på sikt kan resultera i flera hundra nya jobb i kommunen.

Terminal Skaraborg slutar verksamheten i Falköping vid halvårsskiftet, och istället ska ISS ta över driften av kombiterminalen för container-och trailerhantering.

-Det är ett stort och starkt företag som är beredda att gå in och satsa hårt här i Falköping nu, säger Leif Bigsten, utvecklingschef i Falköpings kommun.

Satsningen innebär att man tar över och fortsätter driften av den befintliga verksamheten, men också att företaget är med och utvecklar en ny dryport, en slags inlandshamn, på Marjarps industriområde, där 80 hektar industripark-och terminalyta ska etableras.

Nya arbetstillfällen

Den nya anläggningen kommer att stå klar 2010 eller 2011. Betydelsen av den nya anläggningen är svår att bedömma, men det kommer att ge nya arbetstillfällen, ännu oklart hur många.

- Min förhoppning är att vi i ett längre perspektiv kan ha 5-700 arbetstillfällen på en sådan här yta, säger Leif Bigsten.

Cristian Ölund
cristian.olund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista