Stenstorp

Vårdcentralen kan konkurreras ut

Vårdcentralen i Stenstorp kan få svårt att leva kvar i framtiden, på grund av konkurrens från privata alternativ. Det befarar ordföranden för hälso- och sjukvårdsnämnden i västra Skaraborg Bengt Andersson. Men Stenstorpsborna är inte oroliga.

Till hösten kommer Skaraborg får åtta privata vårdcentraler som kan locka patienter från exempelvis Stenstorp.

Principen är att en vårdpeng kommer att följer med patienten och den kommer att variera beroende på det vårdbehov som patienten har.

Om en vårdcentral inte förmår att få patienter att skriva sig just hos dem försvinner alltså även pengarna och en nedläggning kan bli aktuell.

Ingen oro i Stenstorp
Nya privata vårdcentraler skapar en konkurrens om patienterna och deras vårdpeng. Däremot tror Stenstorpsborna själva att deras vårdcentral kommer stå sig bra i konkurrensen.

– Jag kommer välja vårdcentralen i Stenstorp eftersom det alltid är lätt att komma intill och att det alltid fungerar bra, säger Stenstorpsbon Thomas Liedberg.

– Det är aldrig några köer och man kommer fram direkt när man ringer, berömmer Inga-Lis Berg som också bor i Stenstorp. 

– Jag kommer skriva in mig här oavsett vad konkurrenterna har att erbjuda, säger Christer Gren.

Christian Ölund

cristian.olund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista