Fler trygghetslarm ger SOS Falköping fler jobb

Allt fler trygghetslarm och säkerhetslarm ger SOS Alarmcentral i Falköping en hög arbetsbelastning. Därför nyanställs nu sex personer. - Det finns ett ökat behov av inbrottslarm och personlarm. Samhällsutvecklingen ser ju tyvärr ut sån, säger funktionschef Lena Torstensson på SOS Alarm i Falköping.
Det har varit ett tufft år för personalen på SOS Alarm i Falköping. En stor del av personalstyrkan på 25 anställda har varit på semester samtidigt som larmcentralen fått täcka upp larm från Göteborgsregionen. Antalet trygghetslarm ökar eftersom allt fler äldre vill bo kvar hemma. Dessutom ökar de automatiska brandlarmen, och allt fler personer installerar säkerhetslarm som går till SOS Alarm. Därför förstärks nu personalstyrkan. Det kommer också att innebära att det blir lättare att komma fram på larmnumret 112. - Personalen kommer nu att få en drägligare arbetsmiljö, säger Lena Torstensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".