Lagman vill inte ha stor tingsrätt i Mariestad

Lagman Henrik Ruhe vid Skövde tingsrätt anser att det är rätt att slå ihop Skaraborgs tre tingsrätter till en. Men han vill inte ha den nya stortingsrätten i Mariestad. - Det är väldigt viktigt att folk kan ta sig lätt till en domstol. Kommunikationerna till Mariestad är inte bra, säger Henrik Ruhe.
Chefen Henrik Ruhe vid Skövde tingsrätt kommer att göra allt för att påverka Domstolsverket, att inte placera den framtida gemensamma domstolen i Mariestad. Kommunen ligger inte centralt i Skaraborg, och en ny större tingsrätt där skulle därför inte bli så effektiv. Men han anser att det är bra med en större tingsrätt. - Det är både lämpligt och nödvändigt. Vi har så små domstolar här och då blir de sårbarare, säger Henrik Ruhe. Trots att Domstolsverket är i akut behov av pengar så tror Ruhe inte att sammanslagningen av tingsrätterna kan göras förrän 2006.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".