Från Italien till Nordkap

Just nu pågår Transeurope Footrace, ett ultralopp i löpning på 450 mil som sträcker sig mellan södra Italien och Nordkap och i går sprang löparna genom Skaraborg.

Två svenskar finns med bland dem 68 startande - Mattias Bramstång från Halmstad springer i par med Andreas Falk från Stockholm.
Andreas Falk har precis som i filmen om Forrest Gump låtit skägget växa under tävlingen:

– Det är en grej som jag gör när jag springer långt, det blir som en påminnelse att jag fortfarande är kvar i tävligen, säger Andreas Falk.

450 mil långt lopp
Loppet sträcker sig ofattbara 450 mil men Andreas Falk är trots detta vid gott mod:

– Den mentalt tuffaste delen av resan är gjord nu, nu är vi i Sverige på hemmaplan och vi försöker visa på styrkan i att vara två som springer tillsammans.

Toapapper lika med hårdvaluta
Löperna har med sig en ryggsäck som rymmer lite av varje, bland annat hårdvalutan toalettpapper. Och när det kommer till toabesök under loppet är det inte fråga om någon fin toalett på en bensinstation berättar Andreas Falk.

– Det är busken som gäller, det är in och ut snabb som bomben. Man hoppas in i busken och gör det på enklaste sätt, säger Andreas Falk.

Torbjörn Nilsson
torbjörn.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista