Underskott på 900 miljoner för regionen

Västra Götalandsregionens ekonomi har försämrats rejält visar delårsrapporten. Årets resultat kommer att innebära ett underskott på 900 miljoner kronor.

De fyra sjukhusgrupperna i länet plus hälso- och sjukvårdsnämnderna för norra Bohuslän och Trestad är i ekonomisk obalans. De måste nu samtliga redovisa både vad man gjort och vad man tänker göra för att nå ekonomisk balans.

Nyanställningar och vikariat ska minimeras
Regionstyrelsen beslutade också om åtgärder för att minska kostnaderna. Bland annat ska regler och rutiner bli mer restriktiva så att nyanställningar och vikariat minimeras.

Delårsrapporten visar också att vårdproduktionen fortsätter att vara hög och ökar för både sjukhus och primärvård. Tillgängligheten förbättras med färre personer som väntar på vård.

Allt färre sjuka
Sjukfrånvaron inom Västra Götalandsregionen fortsätter att minska, framförallt är det kvinnornas sjukfrånvaro som minskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista