FALKÖPING

Idrottsfest för funktionshindrade

På Odenplan i Falköping avgörs i dag ungdomsspelen i friidrott för funktionshindrade skolungdomar från hela Västergötland. Jenny Klemersson och Christoffer Västerängen är två av de ungdomar som hoppas prestera bra och därmed ta en plats i truppen som får tävla i riksfinalen i Göteborg.

Totalt tävlar 450 ungdomar i olika friidrottsgrenar och de 25 bästa får en plats i "Team Västergötland" som kommer att tävla i riksfinalen i Göteborg i september.

Västergötland överlägset
Faktum är att Västergötlandslaget brukar vara framgångsrikt och har vunnit riksfinalen tio (!) gånger i rad.

–Jag tror jag har stora chanser att gå vidare, jag hoppar ganska högt. Jag hoppar 1,20, säger Christoffer Västerängen som tävlar i höjdhopp.

"Hoppas det går bättre nu"
–Stefan Holm är min idol, han hoppar högt och det vill jag också. Tidigare på ungdomsspelen har det gått dåligt men jag hoppas att det går bättre nu. Jag ska hoppa med ryggen före, det gjorde jag inte förra gången. Så vi får hoppas att det går bättre, säger Christoffer.

Tävlingsledaren Marina Johansson ser fram emot en dag fylld av idrott och glada ungdomar.

–Det är jätteunderbart. Man lever sig in i ungdomarna och hejar och glädjs åt deras vinster. Det är en rolig dag, helt enkelt.

Stina Banck
stina.banck@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista