Götene höjer skatten med 50 öre nästa år

Götene höjer skatten med 50 öre nästa år, men räknar ändå med att vissa nedskärningar behöver göras inom äldreomsorgen. - Vi tror att det är nödvändigt med en skattehöjning, säger kommunalrådet Bo Bergsten (kd) i Götene.
Skattehöjningen ska ge extra tillskott i kommunkassan till vården, skolan och omsorgen. Men Bo Bergsten tror att det blir svårt att undvika neddragningar även här. - Vi måste göra vissa neddragningar, säger han. Det kan handla om så kallade strukturåtgärder, alltså nedläggningar av verksamheter inom kommunen. Kommunalrådet Bo Bergsten lägger skulden till dagens besvärliga ekonomiska situationen på staten - i första hand reformerna med maxtaxa inom äldre- och barnomsorgen. - Paradoxen är att det som var tänkt som en reform kan innebära att vi tvingas skära på andra ställen. Något beslut om att höja skatten i Götene med 50 öre har ännu inte tagits, men arbetet i budgetberedningen pekar mot denna skattehöjning. Kommunfullmäktige tar det slutliga beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".