Vara

Tre män hade änglavakt i tågkrasch

Tre män fördes till sjukhus efter en olycka mellan tåg och personbil vid lunchtid i lördags  i Stora Levene utanför Vara.

Samtliga inblandade hade änglavakt. Tvärt emot vad som från början sas, så klarade sig alla tre männen i bilen med lindriga skador.

Olycksorsaken är oklar - men enligt polisen hade föraren av bilen inget körkort.

De tre skadade är hemmahörande i Göteborgstrakten och färdades i en personbil på en grusväg som korsar järnvägen vid vattenverket i Stora Levene.

Enligt vittnesmål från tågföraren ser han långt i förväg att bilen står på spåret. Han börjar då bromsa, vilket gör att hastigheten vid kollisionen hinner sänkas till cirka 60 km/h.

Bilen blev ändå demolerad vid smällen, och det framstår som som om de tre haft änglavakt eftersom samtliga klarade sig utan allvarligare skador.

Annars tydde de första rapporterna på att föraren var allvarligt skadad, men så var alltså inte fallet.

Saknar körkort

Ganska snart efter att olyckan inträffat kommer anhöriga till olyckplatsen som chockas och som också får tas om hand av räddningspersonalen.

Utöver tågförarens uppgifter finns andra vittnesmål som säger att bilen av något skäl fått motorproblem och därför stannat på spåret.

Det finns en del omständigheter kring olyckan som ska utredas närmare.

Däremot står det klart att bilens förare saknades körkort, enligt inre befäl vid polisen i Lidköping.

Sjukhuset i Lidköping meddelade senare att de två passagerarna var lindrigt skadade, och att även bilens förare hade lindriga skador.

Tomas Ek

tomas.ek@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista