Otterbäcken

Anlagda bränder skrämmer ortsbor

Otterbäcken har i perioder drabbats av många anlagda bränder. Under vintern brann det ett tiotal gånger i containrar i hamnen och så sent som i torsdagskväll eldhärjades det nedlagda motellet i Otterbäcken, polisen rubricerar det som mordbrand.

Det är en lugn och solig dag i Otterbäcken. Människor har samlats vid grillen i samhället, där har ryktet om att det nedlagda motellet bunnit börjat spridas.

– Det känns obehagligt eftersom Otterbäcken annars är ett lugnt och tryggs ställe att bo på, säger Christine och Annika Åhlén

Det var i torsdags kväll som en förrådsbyggnad vid motellet brann, och övervåningen rökskadades. Polisen utesluter inte att det kan handla om en anlagd brand, och rubricerar det som mordbrand. 

Ingen har gripits
Otterbäcken har i perioder drabbats av flera anlagda bränder. Under vintern och våren brann det ett tiotal gånger i containrar i hamnen men polisen lyckades aldrig gripa någon.

Mikael Jansson bor i Otterbäcken arbetar som polis på orten. Han möter många människor som är oroliga efter bränderna.

– Det har ju trots allt hänt i närheten av bebyggelse och många oroas nog för att det kan drabbade dem.

– Det tog ett tag innan polisen började se allvaret i bränderna. Till slut insåg vi att det var ett större problem än bara några enstaka containerbränder.

Linnéa Frimodig

linnea.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista