TRAV

Svanstedt kommenterar åtalet

Det är en turbulent tid just nu för travtränaren Åke Svanstedt från Kvänum. I helgen vann han Elitoppet för andra gången, samtidigt misstänks han för anstiftan till djurplågeri och under juni månad är han avstängd i tävlingssammanhang, för att han bröt mot tävlingsreglerna under ett lopp i mitten av maj.

Söndagens Elitloppsseger med hästen Torvald Palema betyder mycket för Åke Svanstedt, säger han.

– Det var helt fantastiskt för min del! Men så var det bra stämning över huvud taget på Solvalla - mycket folk och fint väder.

Grispåfösare och fusk
Efter den senaste tidens anklagelser om att han använt grispåfösare på travhästar under träning och fuskat i ett lopp tidigare i vår så känns det ändå ganska bra nu efter framgångarna på banan, menar han.

– Just i dag känner jag mig bra i allafall. Det känns skönt inombords. Det har varit jobbigt så klart, men alla har jobbat på och hästarna har sprungit väldigt bra. Det har underlättat.

"Skönt med ett avslut"
Åke Svanstedt har under senare tid jobbat under hot om åtal som gäller anstiftan till djurplågeri. Han kommenterar för första gången åtalet mot honom.

– Det är inget nytt att det blev åtal, det förstod jag nästan. Det har varit så i ett halvår nu, så det ska bli skönt med ett avslut.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista