Skara

Mardrömsfärd med Tranan

Kort efter invigningen av Skara Sommarlands nya attraktion berg- och dalbanan Tranan i helgen, lossnade plötsligt säkerhetsbältena i karusellen. För Jeanette Tagesson och hennes femåriga dotter blev premiäråket av Tranan en riktig mardröm.

Jeanette Tagesson och dottern Mikaela besökte i lördags Skara sommarland för att provåka den nya berg- och dalbanan Tranan. Men mitt under en av de första turerna lossnade plötsligt säkerhetsbältena på några av platserna.

Åkattraktionen stannades och personalen stängde av den vagn där bältena lossnat. Men när det var dags för Jeanette och dottern att kliva på var hela attraktionen åter i bruk. 

– Jag var rädd hela tiden. Jag menar, om vi hade trillat ur så hade vi skadat oss allvarligt. Min dotter sade inte så mycket, för hon var livrädd.

Ingen reagerade
Ingen i personalen reagerade och säkerhetsspärren som ska stoppa karusellen om någonting går sönder löste aldrig ut. Sånt ska inte hända, menar Jeanette Tagesson.

– Bara efter ett par meter så lossnade säkerhetsbältena för sex av åtta personer, så det var för mig, min dotter och fyra ungdomar. Vi ropade att vi inte satt fast, men ingen märker någonting och vi måste åka hela varvet runt utan att karusellen stannade, som den skulle.

Måste hålla sig i kanten
Jeanette Tagesson och hennes dotter tvingades hålla i sig i kanten för att inte trilla ur.

– Man visste inte vad man skulle göra, om man skulle försöka att hoppa av i uppförsbacken, eftersom det finns en trappa bredvid, eller om man skulle sitta kvar och hoppas på att man inte skulle trilla ur.

Linnéa Frimodig
linnea.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista