Jeanette Capocci arbetar i Mats Ljungs anda, tycker stiftelsen. Foto: Mikael Riesebeck.
SKARA

Tôrparpriset till Jeanette Capocci Bonuspris till Charlies Teater

Årets Tôrparpris, till revykungen Mats Ljungs minne, tilldelas skådespelerskan Jeanette Capocci. Teaterföreningen Charlies Teater får bonuspriset.

Vid årets Tôrpardag onsdag 22 juli kommer Jeanette Capocci att få ta emot ett stipendium på 30 000 kronor.

Stipendiet Tôrparpriset kom till för att hedra underhållaren Mats Ljung från Vinköl, som gick bort 2001. Priset delas ut till lovande ungdomar, som arbetar i hans anda.

Tidigare år har Mikael Riesebeck, Åsa Fång, Per Andersson, Sofia Hedström och Anders Nystedt, Linda Bengtzing och Johan Randén, Johanna Abrahamsson och Tobias Persson samt Björn Gustafsson och Viktor Morell fått ta emot stipendiet.

Samtidigt tilldelas teaterföreningen Charlies Teater i Skara ett bonuspris på 10 000 kronor. Teaterföreningen har varit aktiv i Skara sedan 1985.

Charlotte Kristensson, som är en av de drivande i föreningen, säger att priset är betydelsefullt på flera sätt.

– För det första så är det äran, den är väldigt viktig för den ger lite status på något vis. Sedan att vi får lite pengar är också jättebra. En ideell förening har det inte så lätt alla gånger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".