Vården och omsorgen sparar 20 miljoner i Lidköping

Vård- och omsorgsnämnden i Lidköping måste spara mellan 15 och 20 miljoner kronor nästa år. - Personalen kommer att märka av det här men jag tror inte att det påverkar vårdtagarna i nån större omfattning, säger Lena Blomgren (s), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.
Det blir personalen i de olika verksamheterna som får ta en del av besparingarna. Bland annat ska en miljon sparas på att inte ge bidrag till arbetskläder nästa år. En halv miljon sparas in på friskvårdsaktiviteter. Det blir också anställningsstopp för kommunens så kallade resursteam. För vårdtagarna drar kommunen ner på maten på dagcentralen i Tun. Det blir högre priser på färdtjänsten och trygghetstelefon. Förvaltningarna ombeds också se över de lokaler som används i dag. - Vi måste se över om vi gör för mycket, om vi gör det på fel sätt och vilka förändringar vi kan göra, säger Lena Blomgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".