Tidaholm

Allvarlig brand i pelletsfabrik

Uppdaterad 19:45
En större brand utbröt i en industribyggnad vid halv fem-tiden på fredagseftermiddagen. I byggnaden finns det bland annat en pelletsfabrik och en svetsfirma. Gasflaskor i byggnaden gör att det är stor risk för explosion.

Den drabbade fabriken ligger utmed vägen vid Baltaks fiskodling utanför Tidaholm. Industribyggnaden innehåller en pelletsfabrik, en billackeringsfirma och en svetsfirma. Gasflaskor i lokalen gör att räddningstjänsten håller ett säkerhetsavstånd på 300 meter.

– Vi har svårt att komma åt. När vi kom hit hade redan delar av industribyggnadens plåttak trillat ner. Det skyddar elden från vattnet och det finns gott om pellets som kan brinna. Vi kommer att ha kvar personal hela natten, säger insatsledare Ronny Palmqvist.

Räddningstjänsten fokuserar nu på att rädda kontorsdelen av byggnaden.

Vad som orsakade branden är i nuläget okänt. Branden var fullt utvecklad när räddningstjänst kom till platsen men ingen person ska ha befunnit sig i byggnaden.

Räddningstjänsten hade svårt att ta sig fram till brandplatsen eftersom vägen blockerades av många nyfikna bilister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".