Idag spelades finalen mellan Söderling och Federer. Foto: Scanpix
Tennis

Söderling föll i finalen

Roger Federer besegrade Robin Söderling i tre raka set, 6-1, 7-6, 6-4 i finalen i Franska mästerskapen.

En spänd Söderling var fullständigt borta i första set då Federer använde sig av samma taktik som så många gånger tidigare. Han valde att använda sin backhandslice för att dra ned tempo och se till så att Söderling inte fick den där höga bollstudsen som han älskar att slå sin forehand.

Detta blandade han upp med utmärkta stoppbollar för att rycka sönder svenskens spel och läste som så många gånger tidigare Söderlings serve utmärkt. Till slut blev det 6-1 efter att svensken enbart tagit en poäng totalt i schweizarens servegame.

I andra set kunde svensken spela ut bättre och ett tillfälligt avbrott när en person i publiken sprang in för att distrahera Federer, störde schweizaren.

Dock, när det verkligen gällde visade han sin överlägsenhet. I tiebreak gjorde Federer tre serveess och kunde gå upp till 6-1-ledning. Ytterligare ett ess avgjorde setet och matchen.

För i andra tappade omedelbart svensken sin serve och var sedan aldrig i närheten av att hota Federer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".