Flera hundra i Mariestad hedrade Anna Lindh

Ett par hundra personer samlades i dag på torget i Mariestad för att bland annat skriva sitt namn i kondoleansböckerna för Anna Lindh. - Jag kan inte förstå att hon inte finns längre, sade riksdagsman Urban Ahlin (s) från Mariestad, som var påtagligt rörd över att ha förlorat en arbetskamrat.
Både unga och gamla hade samlats på torget i Mariestad vid lunchtid för att hålla en manifestation för Anna Lindh. Många var påtagligt rörda. - Hon var ju den som kom efter Olof Palme och drev samma frågor som han. Det blir svårt att hitta en politiker som hon, sade en manlig åhörare. Riksdagsmannen Urban Ahlin höll ett tal där han manade till kamp mot våldet. Han ser mordet på utrikesminister Anna Lindh delvis som ett resultat av ett allt hårdare debattklimat och ett allmänt ökat politikerförakt. - Anna var aldrig långt borta. Vi hade nästan daglig kontakt via sms och telefon, sade Urban Ahlin, som är ordförande i riksdagens utrikesutskott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".