20-åring häktad för misshandel

En 20-årig man från Vara har åtalats vid Lidköpings tingsrätt. Mannen är misstänkt för att ha misshandlat sin sambo och även angripit en annan kvinna.
Vid två tillfällen har den 20-åriga mannen enligt stämmningsansökan misshandlat sin sambo som han även har ett barn tillsammans med. Paret bor tillsammans i Vara och vid ett tillfälle när kvinnan ammade sitt barn när 20-åringen slog henne i ryggen och på baksidan av huvudet och i nacken. Han misshandlade kvinnan även under en bilfärd när han bland annat slog henne i ansiktet och dunkade hennes huvud mot bilsätets rygg. Mannen har också sagt kränkande saker och hotat att döda sin sambo och det här är inte dom enda brott han har begått. I början på oktober ska han i Vara ha bundit fast en kvinna i en säng och sen förökt angripa henne sexuellt. Sammanlagt är 20-åringen misstänkt för grov kvinnofridskränkning alternativt misshandel, olaga hot, olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande. I väntan på rättegången sitter mannen häktad hos polisen i Mariestad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".