VÄTTERNRUNDAN 2009

Tidaholmare körde för 26:e gången

Uppdaterad 10:55
I helgen arrangeras 2009 års Vätternrundan, världens största cykelmotionslopp. 19 000 personer hade anmält sig till att trampa de trettio milen runt sjön. På fredagskvällen gick startskottet i Motala. Med på startlinjen fanns en riktig veteran från Skaraborg.

Klockan 20.00 på fredagskvällen trampade de allra första cyklisterna i väg på sin långa cykeltur. Sedan följde en jämn ström av deltagare ända fram till tidigt på lördagsmorgonen, då den sista truppen lämnade hamnplanen i Motala.

Premiär för Huddingebo
Sofia Wallén från Huddinge var en av cyklisterna på startlinjen och för henne var det ett speciellt ögonblick.

– Jag är nervös, det är första gången. Jag har laddat upp mentalt, cyklat och sprungit lite.

Slitvarg från Tidaholm
Lars-Uno Lindén från Tidaholm hade också förberett sig för loppet, även om han kan förlita sig på sin rutin. På hans bröst satt nämligen en veteran-nummerlapp.

– Det är 26:e gånger jag kör, jag började 1984. Det är lite svårt att sluta! Det som lockar är väl stämningen runt omkring, atmosfären. Och känslan av att klara av det.

Hör Lars-Uno Lindén efter målgång, om den strapatsrika cykelturen.

Regntålig Skövdecyklist
Jörgen Eliasson från Skövde cyklade tillsammans med 16 kompisar från samma idrottsförening. Han hör också till dem som cyklat runt Vättern förut.

– Det här är tionde gången. Kul att det händer någonting nytt även den tionde rundan: ösregn! Så här blött före start kan jag inte påminna mig att det har varit.