Jung

Oroliga Jungbor efter polisjakt

Igår eftermiddag drogs en polisjakt igång i Jung efter en man som smitit från polisen. Boende i Jung blev oroliga och rädda över uppståndelsen. En av dem som hamnade mitt i jakten var Malte Bergqvist vars hus ligger precis bredvid den väg som polisbilarna for fram på.

– Jag fick inte reda på någonting, ingen polis stannade trots att jag stod på kökstrappen och polisen åkte förbi en och halv meter från mitt hus, jag tycker att de bör informera mig lite om vad som händer, säger Malte Bergqvist.

Det var igår som polisen stoppade en bil på E20 vid Jung efter en vansinnesfärd. Föraren greps efter att ha kört om flera bilar på fel sida vägen, men har nu släppts.

Suzanne Palmroth som också bor i Jung satt ute i trädgården när en polis plötsligt kom instormande:

– Jag blev naturligtvis väldigt orolig, man ser sådant här på tv men om man inte har varit med om det själv förut så tar det en stund innan man fattar vad det är som händer, säger Suzanne Palmroth.

Helikopter och hundpatruller deltog i jakten
En av passagerarna i bilen försvann och polisen letade efter honom runt om i trakten med hjälp av helikopter, hundpatruller och polisbilar.

Jakten efter den försvunne mannen pågick ända in till kl två på natten, då hade polisen inte hittat mannen och detta oroade Suzanne Palmroth:

– Eftersom polisen tappade spåret precis vid mitt hus så blir man lite orolig, och jag visste inte vad det handlade om eller vad han gjort. Det är jätteobehagligt att veta att han kan ligga precis varsomhelst och bara vänta på att sticka iväg, säger Suzanne Palmroth.

Nu är spaningsarbetet efter mannen helt avbrutet och han är inte misstänkt för något brott.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se