Rosengren slår tillbaka mot kritisk bonde

Per Rosengren, (v) riksdagsledamot från Mariestad, slår nu tillbaka mot LRF-ledamoten Irene Karlsson som sagt att det efter nejsidans seger i folkomröstningen om EMU blir svårare för sveriges bönder - och det är bland annat vänsterpartiets fel.
- Hon för över sin besvikelse på oss och blandar dessutom ihop äpplen och päron, säger Rosengren.
I regeringens proposition, som är förhandlad med vänstern och miljöpartiet så finns en höjning av dieselskatten med i paketet. Och efter nejsidans seger i söndags känner LRF-ledamoten och ja-sägaren Irene Karlsson att det nu är motvind för Sveriges bönder. Men Per Rosengren protesterar alltså menar att det snarast är regeringen och finansdepartementet som bär skulden. Vänstern vill styra över mer pengar till bönderna, som ersättning för skattehöjningen. - Vi vill ju kompensera bönderna. Regeringen vill att det i propositionen ska stå "se över" medan vänsterpartiet vill ha formuleringen "ska".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".