Integrationsprojekt behöver mer pengar

Skövdes EU-finasierade utbildningsprojekt GREKO, som syftar till att få in invandrare i vårdyrket, behöver drygt 250 000 för att inte tvingas avbryta i förtid. Anledningen till pengabristen är att eleverna i det treåriga projektet klarat av den första delen snabbare än väntat, och man är därför i behov av mer pengar till den avslutande utbildningen på Lövängsgymnasiet.
Initiativtagarna är Komvux i Skövde, Lövängsgymnasiet, Arbetsförmedlingen, och Omvårdnads- och Socialförvaltningarna i Skövde. Projektet, som startade förra våren, kan beskrivas som en praktisk och teoretisk förutbildning till vårdgymnasiet för den som inte har betyg i till exempel svenska. Men pengarna till lärare på Löväng kommer att ta slut innan projektet är klart, vilket skulle innebära att man inte kan ta in fler elever. En ansökan om en kvarts miljon i tilläggsanslag har gjorts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".